ENFLASYONU UÇURUYORLAR

ENFLASYONU UÇURUYORLAR

Yeniden Refah Partisi Merzifon İlçe Başkanı Sinan Tunç;"Açlık sınırı altında kalmış milyonlarca insan, bu gidişata daha fazla dayanamaz"

Meryem ALTUNAY- Yeniden Refah Partisi Merzifon İlçe Başkanı Sinan Tunç, ekmeğe yapılan zam sonrası; "Fırıncı da kira ödüyor , elektrik , doğalgaz ödüyor. Onunda kendince haklı sebepleri var elbet. Ama açlık sınırı altında kalmış milyonlarca insan, bu gidişata daha fazla dayanamaz" dedi.

Hükümetin ekonomi politikaları da eleştirerek; 'Maliye bakanı aldığımız nefesi bırak alacağımız nefesten bile vergi almak peşinde" diyen Tunç tarafından yapılan açıklamada ;" Merzifon’da Ekmek 10 TL oldu. Su fiyatları zaten belediye tarafından zamlandırılmıştı, geçtiğimiz hafta ise doğal gaza %38 zam geldi.

Ne hikmetse ülke gündeminde enflasyon hariç her şey var. Kedi köpekten, olimpiyatlara kadar her konu bizim gündemizmizde. Küçük bebeklere “bak bak kuş uçuyor” deyip önündeki alanlar gibi , bizide sağa sola baktırıp enflasyonu uçuruyorlar.

Ev kiraları uçmuş, elektrik, doğalgaz, su faturaları bir biri ile yarışıyor. Esnaf sattığı malı aynı fiyata rafa koyamıyor. Maliye bakanı aldığımız nefesi bırak alacağımız nefesten bile vergi almak peşinde. Fırıncıda kira ödüyor , elektirik , doğalgaz ödüyor. Onunda kendince haklı sebepleri var elbet. Ama açlık sınırı altında kalmış milyonlarca insan, bu gidişata daha fazla dayanamaz. Kış yaklaştı , okullar açılacak, tarlalardan yediğimiz mahsüller seralardan gelmeye başlayacak ve bu millet bu kışı anlaşılan çok zor atlatacak" ifadeleri aldı.



Anahtar Kelimeler: ENFLASYONU UÇURUYORLAR