SİLVERLİNE TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ MARKALARI ARASINDA YERİNİ ALDI

SİLVERLİNE TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ MARKALARI ARASINDA YERİNİ ALDI

Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Silverline, Türkiye’nin En değerli markaları arasında yerini aldı.

Meryem ALTUNAY- Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, 2024 yılı "Türkiye'nin En Değerli Markaları-Türkiye 125" araştırmasını yayımlandı. Silverline, Türkiye'nin En Değerli Markalarından biri olarak listede yerini aldı.

Brand Finance tarafından en değerli 125 markanın toplam değeri 14,7 milyar dolar olarak açıklanırken 1 milyar 985 milyon dolarlık marka değeriyle THY 5 yıldır zirvedeki yerini korurken ikinci sırada 1 milyar 265 milyon dolarla Arçelik, üçüncü ise 917 milyon dolarla Vestel oldu. İş Bankası, geçen yıla kıyasla 1 sıra yükselerek 859 milyon dolarlık değeriyle 4'üncü sıraya çıktı. Garanti BBVA 831 milyon dolarla 5'inci, Ford Otosan 816 milyon dolarla 6'ncı, Ziraat Bankası 665 milyon dolarla 7'nci, Yapı Kredi 596 milyon dolarla 8'inci, LC Waikiki 542 milyon dolarla 9'uncu, Akbank 532 milyon dolarla 10'uncu sırayı aldı.

Listeye bu yıl 25 yeni marka dahil oldu. Türkiye'nin ilk elektrikli otomobil markası Togg 20'inci sıradan giriş yaptı. Togg'un marka değeri 182 milyon dolar olarak hesaplandı. Aralarında Siverline’nın da bulundu Kuveyt Türk, Sunexpress, Koroplast, Dagi, Papara, Setur, Kale Seramik, Yeni Rakı, Acıbadem Sağlık, Söke Un, Dardanel, Nef, Anel Elektrik, File, Marshall Boya, Ray Sigorta, Reysaş, Alarko Carrier, Derimod, Adel, Penguen Gıda, Çelebi Hava ve Betek Boya listeye giren markalar olarak açıklandı.