Tarih: 31.05.2024 20:47

İKTİDARA OY VERMEYEN KÖYLERİN YOLLARI BAKIMA MUHTAÇ

Facebook Twitter Linked-in

Meryem ALTUNAY- CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Amasya'ya bağlı köylerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. 

Karagöz yaptığı konuşmasında; "AKP'nin bilinçli bir şekilde uyguladığı köylerde yaşamı bitirme projesi adım adım hayata geçiyor. Memleketim Amasya'nın köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar saymakla bitmiyor. 

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında köylerimizde hâlâ temiz içme suyu sorunları mevcut, su depoları ise bakıma muhtaç, telefon ve internetin çekmediği köylerimiz var. Tarımsal sulama sistemlerinin yetersizliği ve bu seneki kuraklık yüzünden kırsal köylerdeki çiftçilerimizin mahsullerinin tamamı yanmış durumda. Artan tarımsal girdi maliyetleri ortadayken hâlâ tahıl ve şeker pancarı fiyatlarının açıklanmaması çiftçilerimizi ciddi manada düşündürüyor. 
 Merkez ilçemiz Merzifon, Gümüşhacıköy, Taşova, Suluova, Göynücek ve Hamamözü ilçelerimizde özellikle iktidara oy vermeyen köylerin yolları bakıma muhtaç, diz boyu çukurlar mevcut. Amasyalı hemşerilerimiz verdikleri vergilerin geçmedikleri köprülere, uçmadıkları havalimanlarına harcanmasını değil yaşamlarını geçirdikleri köyler için kullanılmasını talep ediyor." İfadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —