MERZİFON HABERLERİ

MERZİFON HABERLERİ Haberleri

DİYETİSYEN YEŞİM AYNA DANIŞANLARINA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

DİYETİSYEN YEŞİM AYNA DANIŞANLARINA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Ayna kliniğini açarak hizmete başladı.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Ergül ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen açılışın ardından, Diyetisyen Yeşim Ayna danışanlarına hizmet vermeye başladı.

19 Mayıs Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü  mezunu olan Diyetisyen Yeşim Ayna aynı zamanda  Fonksiyonel Tıp eğitimi de aldı.

Fonksiyonel Tıp Diyetisyenliğinin , bireylerin sadece beslenmesini değil düşünce yapısı  ve yaşam tarzını da iyileştirmeyi hedefleyen ve hastalıkların kökenine inip bireyin gelecek yaşantısına iyilik ve sağlık kazandıran bir yaklaşım olduğunu belirten Ayna yaptığı açıklamada; "Hastaların psikolojik durumları, ruh halleri, tüm vücut  sistemleri ve altta yatan pek çok sebep araştırılarak karşılıklı emek ve çaba isteyen ama muhteşem sağlık kazanımları sağlayan bir yolculuğa çıkılır. Fonksiyonel beslenme ile Mide bağırsak problemleri (ishal, kabızlık, reflü, ibs, gastrit, ülser, ülseratif kolit, sibo, cron) migren, fibromiyalji, depresyon, alzheimer, infertilite, tiroid problemleri, tiroid, diyabet, kronik yorgunluk, cilt problemleri (egzema, ürtiker, sedef,vitiligo, akne) romatoid artrit, astım, obezite gibi hastalıkların beslenme tedavileri yapılmaktadır" dedi.

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni
Yeşim Ayna yalnızca Merzifon'a değil aynı zamanda çevre il ve ilçelerden gelen danışanlarına da hizmet veriyor.

 

Meryem ALTUNAY